آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرد که صادرات گاز طبیعی روسیه از طریق خطوط لوله به اتحادیه اروپا و بریتانیا در هفت ماهه نخست سال جاری در مقایسه با مدت مشابه در سال ۲۰۲۱ تقریباً ۴۰ درصد کاهش یافته است.
در حالی برخی گزارشها ادعای از دست رفتن بازارهای گاز ایران بعد از جنگ روسیه و اوکراین را مطرح میکنند که دولت سیزدهم با تکیه بر دیپلماسی فعال انرژی، علاوه بر افزایش ۲ درصدی صادرات گاز، به دنبال بازارهای جدید است.
در زمان جنگ سرد و طی چند دهه گذشته، روسیه تامین کننده مطمئن گاز به اروپا بوده اما اکنون این وضعیت تغییر کرده و نگرانیهایی برای اروپا از باب تامین گاز فراهم شده است، در این بین این سوال وجود دارد که ایران میتواند گزینهای برای کمک باشد؟
یک کارشناس بین الملل انرژی گفت: همانقدر که جنگ تحمیلی هشت ساله صدام حسین علیه جمهوری اسلامی ایران برای اقتصاد شیخ نشینهای خلیج فارس و توسعه اقتصاد آنها بسیار مثبت ارزیابی شد، موضوع هستهای و تحریمهای صنعت نفت و گاز و اقتصاد خرد و کلان ایران نیز منافع بسیاری برای ترکیه داشته و دارد.
تقابل گازی روسیه با اتحادیه اروپایی موجب میشود اروپاییها زمستان سردی را پیش رو داشته باشند که زمینه را برای امتیازگیری روسها در مناقشه اوکراین فراهم میکند.
اقتصاد جهانی به لبه پرتگاه رکود رسیده و در این میان، چالشهای حوزه انرژی، به اهرمی برای کاهش شتاب رشد اقتصاد جهانی تبدیل شده است؛ آیا امیدواری آمریکا برای افزایش تولید نفت محقق میشود؟
کارشناس مسائل روسیه گفت: ایران و روسیه دو دارنده بزرگ منابع گازی دنیا هستند که میتوانند با همکاری یکدیگر، بازار گاز در دنیا را به بهینهترین شکل ممکن در راستای منافع ملی خود مدیریت کنند.
مدیر پیشین امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران گفت: از آنجایی که عربستان میتواند به بازار اروپا دسترسی داشته باشد و روسیه هم با تحریم مواجه است احتمال این وجود دارد که توافق پنهانی بین دو کشور صورت گرفته باشد، یعنی عربستان بیشتر به سمت بازار اروپا و روسیه به سمت بازار آسیا برود.
با آماده شدن گروه اوپک پلاس برای احیای کامل تولید فریز شده تا پایان ماه میلادی آینده، تحلیلگران و بازار نفت به دنبال پاسخ به پرسش میلیون دلاری هستند که در رمز و راز پوشیده شده است. عربستان سعودی واقعا چه میزان نفت میتواند تولید کند و مایل است چه میزان از ظرفیت مازاد تولید خود را استفاده کند؟
قیمت نفت روز سهشنبه تحت تاثیر انتظارات برای افزایش مصرف نفت در صورت کاهش عرضه گاز طبیعی روسیه به اروپا، افزایش یافت اما نگرانیها نسبت به متاثر شدن تقاضا برای سوخت از افزایش نرخهای بهره آمریکا، مانع رشد بیشتر قیمتها شد.